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鶏のから揚げ!
和食の作り方シリーズの最後は鶏のから揚げです。 いろいろな作り方がありますが、その一例を紹介しますね。
まずは鶏もも肉を4~5cm角にカットして、タレ(お酒、みりん、お醤油、お砂糖、塩、ニンニク、生姜)に漬けこみます。 

【FRIED CHIKEN ~ TORI NO KARAAGE PREPARATION】
ingredients:
Chicken legs meat boneless
Sake wine table spoon x 2
Soy sauce table spoon x 3
Mirin (cooking rice wine) table spoon x 1
~ if not available, it can be replaced with some normal sake or other kind
of alcoholic drinks like sweeter wine.
Ginger and garlic chopped finely table spoon 1 each
Sugar table spoon x 1
a pinch of salt and pepper
Potato or corn starch table spoon x 2
Wheat flour table spoon x 2

How to cook:
1) Cut the chicken meat into 4 cubic cms.
2) Soak the meat in the sauce made with sake, Mirin, Soy sauce, sugar, ginger,
garlic, salt and pepper for 30 mins to an hour.

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お肉を漬け込んだ後、汁気をとって、小麦粉と片栗粉を混ぜたものを薄くまぶす。

3)After soaking the meat in the sauce, take them out of sauce and put mixed flour of wheat and potato starch aruond the meat thinly.

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まず最初は160度の油で2、3分揚げる。 

4)Fry the meat in the oil heated around 160℃ for 2-3 mins.

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2分揚げたら一度鶏肉を取り出して、余熱でお肉に火が通る間少しそのまま置いてから、
さらに少し高い温度の油で約1分揚げる。

5)After taking the meat out of oil, leave the fried meat for a while
to let it cook by itself.
6)Fry them again in the oil heated around 180℃ for 1 mins more until it turns into brown.

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できあがり! ちょっと焦げちゃったけどカラっとおいしそうにできました。

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エレナちゃん、パーティごはんがうまくできることを祈ってます。 がんばってね!
Elena-cha, I wish you can enjoy cooking Japanese food and have lots of fun at the party !!
by cookery-world | 2009-02-10 11:11 | 番外~つくったもの(256)
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